20121218

If you love someone

If you love someone, stay with it. 



Walaupun awak have no idea sama ada dia suka awak jugak ke tak. Who knows yang dia pun suka awak jugak ke, and who knows jugak yang dia dah fikir, one day dia akan masuk meminang awak ke? 




Tapi, tiba-tiba tak jadi, sebab dia nampak macam awak sukakan orang lain?  





Big waste, dude. You lose your chance. 





 Nampak lelaki ni, 'handsomenya dia, suka dia'...dan hati pun terpaut.  




Another man pulak, 'baiknya dia, i like him'. 





 Lelaki lain lagi, 'aku suka budak nerd ni, comel lah'. ...'alimnya dia, kalau jadi suami aku, untung' dan begitulah selanjutnya. 





Terlalu kerap dan mudah jatuh hati. 





Ingat, ada kata-kata indah ingin saya sajikan, 


 "Bila seseorang itu kerap jatuh cinta, ertinya dia belum berjaya mencintai diri sendiri" 





 Means that, awak belum kenal diri awak, tak kenal, maka tak cinta. Hati awak terlalu rapuh, sebab tu awak mudah jatuh cinta. 





Dalam pada masa yang sama, awak suka gila kat orang lain, tapi hati awak sekejap terpaut sana, sekejap terpaut sini. 




 And ini menghalang rezeki awak, awak yang buat jodoh awak jadi lambat. Awak tak focus on one thing. You must be sure. 




 Iya, memanglah tak semestinya orang yang awak suka tu akan suka kat awak jugak, tapi bila awak pergi jatuh cinta sana, jatuh cinta sini, itu menjanjikan yang awak akan dapat ke mereka tu? 




 Tak jugak kan? 




At least, jujurlah pada diri sendiri, love Allah for the MOST, and then Allah will give him that you never stop loving tu, yang you setia tu. 




 But, practically, tak semestinya that person tu sesuai untuk awak, so, Allah akan ganti dengan the suitable one. Okay? 




Believe what Allah has said in the Quran, yang sangat popular tu ayat dia, lelaki baik untuk perempuan baik, vice versa. 





 Believe. 




 And you'll get what you believe. Allah loves you even you don't love Him.




20121203

When we like someone

♥¸.•*۰۪۪۫۫♥۰*•.¸♥
(In The Name of Allah The Most Gracious and Most Merciful)


When we like someone, we will feel like we wanna tell him about our feeling towards him right? But there is a question that keep playing in my mind.




Why do we want to tell him that we like him? What we gonna do then? 



Yeah, its like, after you tell him that you like him, so? So what? Are you going to declare something such as you 'couple' with him, officially?




Or, are you going to marry him, i mean, propose him to be your husband? Like that?




So, here, i wanna ask you, why do you want to tell him that you like him? Why?



Dear girls out there, we, girls/women, have to instill the 'shy' in our heart. Shyness is a shield for mukmin. Remember that. 



Girls, where is your shyness when you tell him that you like him? You have to increase the dignity of shyness.